torsdag 28 augusti 2014

Tapeter tapeter tapeter!

















































Att välja tapeter är verkligen kul! Och jobbigt! Varje gång jag kommer in i en färgaffär slukar den mig med hull och hår! Och jag kommer alltid därifrån med något annat än vad jag först tänkt mig. Inte bara för att jag vänder kappan efter vinden utan också för att taperna är så helt annorlunda än den lilla bilden på tillverkarnas hemsida.  Jag hade tänkt mig box av Claesson Koivisto Rune för Eco men den skulle bli helt fel i mitt fall- hur fin den än är. Så istället lånade jag hem prov från Boråstapeters Pigment, Karlslund, Scandinavian designers och Graceful living. Jag har haft turen att vinna tapeter genom en lyxig tävling på Styleroom och nu skall matrummet göras om. Jag försökte sätta dem i ett sammanhang OCH prova dem i stilleben mot mina favoriter. Varmt och kallt. Grått- såklart, men är ju inte mer än människa, rost, grönt, blått, aprikos, rosa, guld och ännu mer guld. Vad tror ni?

söndag 24 augusti 2014

Fred i hallen!








Det är skönt att komma hem till en hall som inte anfaller en! Vi väljer dessutom att gå köksvägen som är trång men som vi har gjort praktisk med en stor garderob och många krokar på olika höjd. Hellre litet och riktigt bra förvaring än rymligt men rörigt! Garderoben från Ikea har ingen baksida utan får stabilitet genom att vara fäst i taket. Bakom garderoben står värmepumpen och allt annat tråkigt. Panelen når man genom garderoben och vill man komma in i utrymmet stigen man igenom garderoben. Lite Narnia där... Genom att välja dörr som passar med kökets luckor och en duvgrå färg på pärlsponten knyts rummen ihop. Hängare och korgar från Vita Ranunkler, matta från Colorama Karlsborg, kläder från Modesto.

fredag 22 augusti 2014

Trevlig helg!


Vi skall fira nygifta vänner i helgen. Ni vet sådana där luriga vänner som gifter sig mitt i ett kalas. Det var härligt att vara med på bröllopet och kalaset och nu känns det fint att fira dem lite extra -och att de får sitta ner å bli bjudna! Önskar er en trevlig helg!

onsdag 20 augusti 2014

Höst


Blev det inte lite väl mycket höst för att vara mitten på augusti!? Vill påminna vädergudarna att det är en sommarmånad! Och även om vi inte har drabbats av kaosartat väder som så många andra, så är det tillräckligt tråkigt när Dahliorna liksom vänder håll och drar sig ner mot knölarna igen, istället för att slå ut i stora vackra pom poms! Jag önskar alla en fin vecka och sänder en extra tanke till alla som drabbats av väder, vind och flammor!

onsdag 13 augusti 2014

Lantlig Lounge






Sista semesterveckan har vi äntligen möblerat en mysig plats med alla loppisfyndade möbler och saker. Den fjärde stolens sits får hänga på väggen bara för att den är så häftig! Jag säger som Ernst, man är nöjd!

tisdag 12 augusti 2014

Terrible Twins



Terrible Twins gör alltid snygga paketeringar av sina naturliga produkter. Snart kommer tvättmedel och diskmedel men fram till dess håller jag tillgodo med nya snygga ljusen!

fredag 8 augusti 2014

Sensommarfärger







Trädgården är tråkig i år. Vädret har varit FÖR vackert. Men i den lilla höstplanteringen börjar det bli fint med kombinationen smällspirea, rosenflockel, kameleontbuske, alunrot och daggkåpa. Alla växterna tar upp tonen från en annan i blomman, stjälken eller bladen. Rosen på sista bilden är queen of sweden som har en underbar varm rosa blomma och rostiga kanter på bladen. Precis som alunroten som växer under. I veckan som gick hälsade vi på i BeDas trädgård och då fick jag inspiration att ta tag i trädgården som har varit väldigt vissen ett tag. Om man bor i närheten av mig kan jag tipsa om att det kommer vara ljuskväll i deras vackra trädgård i Undenäs i september. Jag kan meddela datum senare! Om man bor i närheten av mig kan jag också tipsa om att handla sten, grus, gödsel och mycket annat från Nywertz. Vi har beställt många säckar i år och är väldigt nöjda. Det har vi använt till gatstenskanter runt hela trädgården. Men mer om det en annan dag. Nu önskar jag trevlig helg!!!